okt
31

Ben er weer – ff lekker nerden

posted on oktober 31st 2013 in huis & Internet with 11 Comments

En opeens dacht ik “ohja, ik heb nog een domeinnaam en een website”. En “ohja, maar ik heb nu ook een dikke (nou ja) glasvezelverbinding en een hippe nas.

Als ik dat nu eens combineer en de dns van mijn domeinnaam naar mijn externe ip laat verwijzen, dan kan ik mijn router het verkeer op poort 80 laten doorrouten naar mijn nas waar gewoon Apache op draait. Dan installeer ik WordPress en importeer de sql database via phpMyadmin naar de nas en dan draait mijn website voortaan gewoon thuis.

Nou, zo gezegd zo gedigidaan. Dus nu kan ik lekker thuis nerden. Met andere woorden: ik ben er weer 🙂

Oh en voor de andere nerds: de nas is een Synology DS412+

Jeroen is tijdens kantooruren (en vaak daarbuiten) Servicemanager Radio bij de NPO. Thuis is hij vader van vier kinderen en lief van en voor zijn lief. En tussendoor doet 'ie niet zo veel. Soms wel. Vaker niet.